Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Natuur en natuurlijk duurzaam!

Boerderij Natuurlijk wordt omgeven door natuur en wordt verwarmd en gekoeld met behulp van warmte uit de aarde en energie van de zon.


Boerderij Natuurlijk ligt tussen de dorpen Lage Mierde en Netersel in de Brabantse Kempen. Onze landerijen worden omsloten door de bos- en heidegebieden van Neterselse en Mispeleindse Heide en Landgoed de Utrecht. Rust, natuur en het goeie Brabantse leven vind je direct in de omgeving van Boerderij Natuurlijk.

Zo midden in de natuur is er geen ontkomen aan een besef van de waarde van al wat groeit en bloeit. In onze activiteiten letten wij daarom op duurzaamheid. Zo wordt Boerderij Natuurlijk verwarmd en gekoeld met aardwarmte en zonne-energie.

We waarderen en stimuleren het als onze gasten milieuvriendelijk meedoen door afval bewust te scheiden.

Flaestoren
Flaestoren

Zonne-energie

De zon brengt ons meer dan genoeg electiciteit...
De zon brengt ons meer dan genoeg electiciteit...

Bij Boerderij Natuurlijk trachten we natuur- en milieuvriendelijk te zijn. We hebben diverse maatregelen getroffen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van energie. De meest in het oog springende maatregel bestaat uit de in totaal 142 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. De zonnepanelen verzorgen de elektriciteit en 10 zonneboilers zorgen voor warm water.

 

Aardwarmte

Warmte en verkoeling halen we uit de grond...
Warmte en verkoeling halen we uit de grond...

Boerderij Natuurlijk wordt in de koude maanden verwarmd door aardwarmte. In de zomer hebben we de mogelijkheid om te koelen.
De electriciteit die nodig is in deze installatie en voor de diverse pompsystemen, wordt geleverd door de zonnepanelen. We hebben inmiddels ervaren dat we met deze panelen meer dan genoeg energie opwekken om geheel zelfvoorzienend te zijn en zelfs nog een gedeelte terugleveren aan het electriciteitsnetwerk.

bol
Logo Boerderij Natuurlijk