Boerderij Natuurlijk, groepsaccommodatie en leerbedrijf in Barabant

Natuurlijk duurzaam!

Actuele 'opbrengst' van onze klimaatneutrale energie-installatie

Actuele 'opbrengst' van onze klimaatneutrale energie-installatie

Hier kunt u zien hoeveel schone energie we tot nu toe hebben opgewekt.

Bekijk 'realtime' overzicht

Bekijk de warmwater en koudwaterstromen van onze installatie:

Werkend leren

Klik hierboven voor een interactieve animatie verzorgt door onze installateur: Schoormans B.V.
Zo midden in de natuur is er geen ontkomen aan een besef van de waarde ervan. In onze activiteiten letten wij daarom op duurzaamheid. Zo wordt Boerderij Natuurlijk verwarmd en gekoeld met aardwarmte en zonne-energie.

Solarverwarming

Boerderij Natuurlijk is het aan zijn naam verplicht natuur- en milieuvriendelijk te zijn. We hebben dan ook diverse maatregelen getroffen om zo min mogelijk energie te verspillen en we zijn er trots op dat het zo'n mooie duurzame installatie geworden is. De meest in het oog springende matregel bestaat uit de in totaal 142 zonnepanelen die op het dak van de nieuwe schuur zijn geplaatst. Een groot deel daarvan is ten behoeve van de elektriciteit en 10 zonnepanelen verzorgen warm water voor de kraan en de CV-installatie.


Streven naar zelfvoorzienendheid

De verwarming door de zonnepanelen wordt ondersteund door warmte van een resthoutkachel en door slim gebruik van aardwarmte. Tevens is er voorzien in een koelsysteem op basis van de relatieve koude van de aarde in de zomermaanden.
De electriciteit die nodig is in deze istallatie en voor de diverse pompsystemen wordt geleverd door de zonnepanelen. We hebben inmiddels ervaren dat we met deze panelen meer dan genoeg energie opwekken om geheel zelfvoorzienend te zijn, en zelfds nog een gedeelte terugleveren aan het electriciteitsnetwerk.Meer foto's en nieuws

Meer foto's en nieuws

Prijzen en reserveren

Verblijven op Boerderij Natuurlijk is niet duur, maar wel leuk!

Adres en route

Meirweg 7
5094 BE Lage Mierde
Noord-Brabant
> Route    
> Contact
Tel. 013-5091943
M: 06-22088780 / 06-13799816