Logo Boerderij Natuurlijk
golf

20 maart, Lente! Dit heeft de Kempische natuur te bieden

Alhoewel je het, gelet op het weer van de afgelopen twee weken, misschien niet zou zeggen, is de lente vanaf vandaag weer officieel ingegaan. Bij Boerderij Natuurlijk zijn we hier dol op! Dit komt niet alleen doordat het weer een paar graden warmer wordt, maar ook doordat de prachtige natuur die onze locatie zo uniek maakt weer in volle bloei gaat! Wij kunnen niet wachten...


Neem een kijkje in 'De Utrecht'

Boerderij Natuurlijk ligt tegen natuurgebied De Utrecht aan. Vanuit enkele kamers heb je letterlijk een uitzicht op dit natuurgebied. Het gebied bevat twee grote vennen, de Flaes en het Goorven, en strekt zich met ruim 2.8450 ha uit tot in België. Het landgoed heeft een rijke plantenvariatie en bijzondere levensgemeenschappen van dieren door haar uitgestrektheid en de verschillende landschappen daarbinnen.

Natuur, natuur en natuur

Na een fietstocht van een half uurtje vind je een ander natuurgebied, De Kuikeindse Heide. Dit gebied is met 220 ha wel een stuk kleiner dan De Utrecht, maar daardoor niet minder mooi. Het gebied bestaat uit vochtige heide met daarin een aantal grote vennen: Keienhurk, Berkven, Wit Holland Ven, Scherpven, en Kromven. Deze vennen zijn rijk aan watervogels en steltlopers, zoals Groenpootruiter en Zwarte ruiter, en er komen 24 soorten libellen voor, waaronder de zeldzame Kempense heidelibel en de Gevlekte witsnuitlibel. De flora kenmerkt zich door Klokjesgentiaan, Oeverkruid en Moerashertshooi. Ook dit gebied is zeker het bezoeken waard tijdens uw verblijf. 

Voor ieder wat wils

De natuur in deze gebieden brengt diverse recreatiemogelijkheden met zich mee, voor jong en oud. De actievere wandelaars kunnen helemaal hun ei kwijt in deze uitgestrekte natuurgebieden waardoor verschillende prachtige wandelroute's lopen. Ook voor degene die liever fietst zijn er diverse routes door de natuurgebieden waardoor je iedere dag andere stukken ziet. De mountainbike liefhebber zal zichzelf hier ook zeker kunnen vermaken en kan ook eens een kijkje nemen bij de zware fietsbeproeving 'Het Dak van Netersel'. Voor degene die het liever wat rustiger aan doen is Herberg ''In den Bockenreyder'' geopend van 09:00 tot 00:00.

Nieuws


09-04-2019
Op bezoek in de Kempen? Deze 4 musea moet je hebben gezien!

Een museum bezoeken is altijd een leuke dagbesteding wanneer je ergens verblijft. Op deze (...)   bekijk »

01-04-2019
Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen met kinderen in de Brabantse Kempen!

Bij Boerderij Natuurlijk begrijpen we dat een dagje weg met de familie pas echt geslaagd i(...)   bekijk »

25-03-2019
Den Bockenreyder, beleef ‘De Utrecht’

Midden in landgoed ‘De Utrecht’ bevind zich herberg Den Bockenreyder. Dit prachtige co(...)   bekijk »

23-03-2019
Jij leert, Jij inspireert !

Donderdag waren de leerlingen van de afdeling groen van het Pius X-college weer aan het we(...)   bekijk »

20-03-2019
20 maart, Lente! Dit heeft de Kempische natuur te bieden

Alhoewel je het, gelet op het weer van de afgelopen twee weken, misschien niet zou zeggen,(...)   bekijk »

06-03-2019
Atelier

In de weken voor carnaval wordt het klaslokaal omgetoverd tot een atelier waar prachtige p(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk