Logo Boerderij Natuurlijk
golf

20 maart, Lente! Dit heeft de Kempische natuur te bieden

Alhoewel je het, gelet op het weer van de afgelopen twee weken, misschien niet zou zeggen, is de lente vanaf vandaag weer officieel ingegaan. Bij Boerderij Natuurlijk zijn we hier dol op! Dit komt niet alleen doordat het weer een paar graden warmer wordt, maar ook doordat de prachtige natuur die onze locatie zo uniek maakt weer in volle bloei gaat! Wij kunnen niet wachten...


Neem een kijkje in 'De Utrecht'

Boerderij Natuurlijk ligt tegen natuurgebied De Utrecht aan. Vanuit enkele kamers heb je letterlijk een uitzicht op dit natuurgebied. Het gebied bevat twee grote vennen, de Flaes en het Goorven, en strekt zich met ruim 2.8450 ha uit tot in België. Het landgoed heeft een rijke plantenvariatie en bijzondere levensgemeenschappen van dieren door haar uitgestrektheid en de verschillende landschappen daarbinnen.

Natuur, natuur en natuur

Na een fietstocht van een half uurtje vind je een ander natuurgebied, De Kuikeindse Heide. Dit gebied is met 220 ha wel een stuk kleiner dan De Utrecht, maar daardoor niet minder mooi. Het gebied bestaat uit vochtige heide met daarin een aantal grote vennen: Keienhurk, Berkven, Wit Holland Ven, Scherpven, en Kromven. Deze vennen zijn rijk aan watervogels en steltlopers, zoals Groenpootruiter en Zwarte ruiter, en er komen 24 soorten libellen voor, waaronder de zeldzame Kempense heidelibel en de Gevlekte witsnuitlibel. De flora kenmerkt zich door Klokjesgentiaan, Oeverkruid en Moerashertshooi. Ook dit gebied is zeker het bezoeken waard tijdens uw verblijf. 

Voor ieder wat wils

De natuur in deze gebieden brengt diverse recreatiemogelijkheden met zich mee, voor jong en oud. De actievere wandelaars kunnen helemaal hun ei kwijt in deze uitgestrekte natuurgebieden waardoor verschillende prachtige wandelroute's lopen. Ook voor degene die liever fietst zijn er diverse routes door de natuurgebieden waardoor je iedere dag andere stukken ziet. De mountainbike liefhebber zal zichzelf hier ook zeker kunnen vermaken en kan ook eens een kijkje nemen bij de zware fietsbeproeving 'Het Dak van Netersel'. Voor degene die het liever wat rustiger aan doen is Herberg ''In den Bockenreyder'' geopend van 09:00 tot 00:00.

Nieuws


22-08-2019
Worteltjes!

Uit de grond op weg naar de consument !   bekijk »

18-08-2019
Op de grote stille heide...

Genieten op de grote, mooi bloeiende Neterselse Heide.   bekijk »

29-07-2019
Ricciotti Ensemble

Op straat, in het asielzoekerscentrum, in verzorg- en verpleeghuizen, in het vliegtuig of (...)   bekijk »

16-07-2019
Mimakkermief

Deze zomer was Mimakkermief te gast bij Boerderij Natuurlijk. Met oprechte aandacht, veel (...)   bekijk »

20-05-2019
Deze restaurants zijn het bezoeken waard als je in de Kempen bent!

Met Hemelvaart en Pinksteren in het vooruitzicht heeft heel Nederland weer een aantal mooi(...)   bekijk »

16-05-2019
Memory Day

Op donderdag 16 mei was Ferd met de huifkar op pad in Waalwijk. De stichting SamenZelfDoen(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk