Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen met kinderen in de Brabantse Kempen!

Bij Boerderij Natuurlijk begrijpen we dat een dagje weg met de familie pas echt geslaagd is als iedereen er van kan genieten. Om je een handje te helpen tijdens je verblijf hier hebben we een lijstje gemaakt met vijf activiteiten die je kan gaan doen met kinderen. Alvast veel plezier!


Verken de natuur

Kinderen kunnen zich prima vermaken in de prachtige natuur die de Kempen te bieden heeft. Tijdens een wandeling hebben zij hectare aan bossen, weide en heide waarin ze al hun energie kwijt kunnen. Zo is de “Neterselse hei” de ideale plek om verstoppertje te doen tussen het hoge gras, bunt en de bomen. Deze vind je al op een paar minuten wandelen van Boerderij Natuurlijk af. Een buitenwandeling van een paar uur zal er voor zorgen dat de kinderen ’s avonds lekker rustig zijn en goed zullen slapen. Voor een mooie tocht kan je bijvoorbeeld naar “Den Bockenreyder” lopen. Op deze tussenstop kan er wat gegeten en gedronken worden, maar is er ook een groot speelbos. Over Den Bockenreyder lees je hier meer.

Ook in andere gebieden kan er volop van de natuur genoten worden. Zo is er in Reusel (ruim 10km vanaf Boerderij Natuurlijk) een ‘Outdoor Park’ midden in de bossen. Hier kan van alles gedaan worden, ook voor kinderen. Door de diversiteit van het park kan er ter plaatse een op maat gemaakt arrangement worden gedaan. Ook als je zelf geen zin hebt om actief bezig te zijn bevind zich hier “d’n Ouwe Brandtoren” waar dat je rustig geniet van iets lekkers terwijl je kinderen zich vermaken in de bossen.

Slecht weer? Geen probleem

Bij regenachtig of koud weer kan het zijn dat je liever naar binnen gaat met je kinderen. Middenin het groen van de Brabantse Kempen vind je dan ook speelboerderij ‘De Hooiberg’. Een (deels) overdekte ‘’speeltuin’’ van maar liefst 4000m2. De entree voor volwassenen is helemaal gratis, je betaalt alleen voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen er hun ei kwijt op de diverse speeltoestellen, klimtoestellen, fietsen etc. maar ook voor volwassenen wordt er goed gezorgd met de bijbehorende horeca-faciliteiten.

Zwemmen!

Behalve deze genoemde binnen- en buitenactiviteiten zijn de meeste kinderen ook dol op water. Zo is er op ruim 10 kilometer afstand een groot subtropisch waterparadijs te vinden. Dit maakt onderdeel uit van Landal het Vennebos. Hier vind je maar liefst twee buiten baden, een ‘wildwaterbaan’, een groot (golfslag) bad, twee binnenzwembaden, twee jacuzzi’s, twee kinderbadjes en drie verschillende glijbanen. Als dat niet genoeg is om je een dag te kunnen vermaken weten wij het ook niet meer! Het zwembad is iedere dag geopend maar het is zeker in de vakanties verstandig om van te voren even te reserveren. Dit kan op +31-(0)497 389 393 of +31-(0)497 389 350.

Als het lekker weer is kan je ook met je gezin naar het ‘E3-strand’ in Eersel. Hier kan je als volwassene lekker genieten van de zon terwijl je kinderen op het strand of in het heldere water spelen. Daarnaast beschikt het E3-strand over een speeltuin waar jong- en oud zich kunnen vermaken en heeft het de nodige voorzieningen waar je eten en drinken kan kopen.

Nieuws


09-04-2019
Op bezoek in de Kempen? Deze 4 musea moet je hebben gezien!

Een museum bezoeken is altijd een leuke dagbesteding wanneer je ergens verblijft. Op deze (...)   bekijk »

01-04-2019
Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen met kinderen in de Brabantse Kempen!

Bij Boerderij Natuurlijk begrijpen we dat een dagje weg met de familie pas echt geslaagd i(...)   bekijk »

25-03-2019
Den Bockenreyder, beleef ‘De Utrecht’

Midden in landgoed ‘De Utrecht’ bevind zich herberg Den Bockenreyder. Dit prachtige co(...)   bekijk »

23-03-2019
Jij leert, Jij inspireert !

Donderdag waren de leerlingen van de afdeling groen van het Pius X-college weer aan het we(...)   bekijk »

20-03-2019
20 maart, Lente! Dit heeft de Kempische natuur te bieden

Alhoewel je het, gelet op het weer van de afgelopen twee weken, misschien niet zou zeggen,(...)   bekijk »

06-03-2019
Atelier

In de weken voor carnaval wordt het klaslokaal omgetoverd tot een atelier waar prachtige p(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk