Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Op bezoek in de Kempen? Deze 4 musea moet je hebben gezien!

Een museum bezoeken is altijd een leuke dagbesteding wanneer je ergens verblijft. Op deze manier leer je wat van de historie van het gebied en heb je de mogelijkheid om tentoonstellingen te zien die je in de buurt van je eigen ‘thuis’ niet zo kunnen zien. Daarom hebben wij van Boerderij Natuurlijk vier musea voor je uitgezocht die je zeker zou moeten bezoeken als je eens in de buurt bent!


Kempenmuseum de Acht Zaligheden – Eersel

Altijd al willen weten hoe het leven was in de Nederlandse Kempen in Brabant? Breng dan een bezoek aan Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Het museum is zowel in eigen streek als landelijk bekend. Op deze boerderij herleef je de historie van 1850 tot 1950 en kom je erachter hoe de Kempische mensen woonden en leefden in deze agrarische omgeving. Door de slechte zandgrond in de omgeving was het moeilijk om als boer te leven en was het een hard en armoedig bestaan. Ontdek welke ambachten werden uitgeoefend en welke materialen werden gebruikt tijdens de landbouw. Dat is hoe het er in de 19e en 20e eeuw aan toe ging in de acht dorpen in de Kempen in Brabant. Deze acht dorpen worden samen ook wel de acht zaligheden genoemd. En alhoewel Lage Mierde hier net buiten valt, was de levenswijze hier natuurlijk niet veel anders. Benieuwd geworden? hier vind je een promovideo. Het museum bevindt zich op een kwartiertje rijden en drie kwartier fietsen van Boerderij Natuurlijk.

Leren over de oude ambachten

Kempisch bakkerijmuseum – Luyksgestel
Wil jij weten hoe ambachtelijk brood gebakken wordt? Kom dan naar het Kempisch Bakkerijmuseum! In dit sfeervolle museum kun je zien hoe door echte bakkers gebakken wordt. Je kunt hier het hele proces van brood maken volgen en meedoen. Tijdens het bezoek krijg je veel informatie over de oude ambacht. Nadat je zelf je brood hebt gebakken, kun je hem hier opeten met boter en suiker. Voor jong en oud een leuk en gezellig uitje. Deze link verwijst je naar de website van het museum. Het museum bevindt zich op een half uur rijden en een 65 minuten fietsen van Boerderij Natuurlijk

Steendrukmuseum – Valkenswaard
De steendruk of lithografie brengt de wereld in 1798 de ultieme techniek om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te kunnen drukken. Vanaf 1837 ook in kleur... De bezoeker is van harte welkom om zelf alle historische, artistieke en technische aspecten en het enorme toepassingsgebied te komen ontdekken. Zelfs de microchip was er zonder deze uitvinding niet gekomen... Het museum is mondiaal het enige grafische museum waar alle aspecten van de lithografie en steendruk centraal staan. Via deze link ga je naar de website van het steendrukmuseum. In een ruim half uur rijden en ongeveer anderhalf uur fietsen vanuit Boerderij Natuurlijk sta je bij het museum.

De Pont – Tilburg

Alhoewel Tilburg niet meer echt tot de Kempen behoort is De Pont wel zeker het bezoeken waard. Het museum is gevestigd in een oorspronkelijke wolspinnerij die verbouwd is tot een ruimte waar moderne kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme 'wolhokken' vormt een prachtige omgeving voor de kunstwerken die aangeboden worden in het museum. Het museum probeert altijd diep in te gaan op bepaalde tentoonstellingen en hierdoor zijn er doorgaans maar drie grote tentoonstellingen per jaar. In de podiumzaal wordt ruimte geboden aan kleinere solo-exposities die los staan van de grote tentoonstelling. Deze link verwijst je naar de website van het museum. Vanuit Boerderij Natuurlijk ben je er binnen een half uurtje met de auto en met de fiets is het ongeveer 75 minuten. Ook is het op slechts een paar minuten lopen vanaf het Centraal Station dus er is de mogelijkheid om de bus te pakken vanuit Lage Mierde. Als je voor de laatste optie kiest is het wel raadzaam om even te checken hoe laat de laatste bus terug gaat, doorgaans is dit namelijk al rond 19:30.

Nieuws


01-04-2021
1 april 2021

Geen grap maar wel leuk! Vanaf vandaag officieel geen (om) boekingen en vouchers uitschri(...)   bekijk »

10-08-2020
Op zoek naar verkoeling? Hier kan je terecht in de buurt van Boerderij Natuurlijk

De eerste Nederlandse hittegolf van 2020 is een feit, en zoals altijd in Nederland is het (...)   bekijk »

26-06-2020
Op vakantie in eigen land, genoeg te doen!

Nu Covid-19 de vakantieplannen van veel Nederlanders heeft genekt, kiezen veel mensen er v(...)   bekijk »

23-04-2020
Koningsdag = Woniningsdag, maar wat is er te doen?

Net als Pasen zal Koningsdag ook dit jaar niet hetzelfde zijn als afgelopen jaren. De nati(...)   bekijk »

09-04-2020
Pasen 2020: Dit kan je nog wel doen!

Pasen 2020 is er een die je waarschijnlijk wat sneller zal vergeten dan veel andere paaswe(...)   bekijk »

31-03-2020
1 April, vergeet juist nu niet om te blijven lachen!

1 April, de afgelopen jaren is het altijd een dag geweest waarop je goed op je hoede moest(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk