Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Lekker de natuur in met Moederdag? Dit zijn de mooiste plekken van Landgoed de Utrecht

Boerderij Natuurlijk ligt aan het randje van een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: Landgoed de Utrecht. Dit uitgestrekte natuurgebied van een kleine 3.000 ha kent vele prachtige plaatsen en bezienswaardigheden. Wij kunnen je als geen ander vertellen over deze plaatsen omdat we er zelf wekelijks komen. Hieronder vind je een aantal plekken in het landgoed die absoluut de moeite waard zijn om eens te gaan kijken.


De Vennen

Wie Landgoed de Utrecht goed kent, weet dat er op allerlei ‘verborgen’ plaatsen kleine vennetjes zijn. Hier kan je als wandelaar echter moeilijk bij komen en vaak liggen deze vennen in beschermd gebied, waardoor je er niet mag komen. De twee grootste vennen, de Flaes en het Goorven, zijn echter wel voor iedereen toegankelijk. De pracht van de natuur komt hier in zijn puurste vorm naar boven, ongeacht het seizoen. Als het een tijdje lang stevig vriest, worden deze vennen (met name de Flaes) omgetoverd tot een reusachtige ijsbanen. In die periode komen mensen van jong en oud samen bij de vennen om te genieten van het gladde natuurijs. Een ervaring die je zeker niet mag missen!

De Flaestoren

Geef 28.000 kilo staal en 27.000 kilo hout aan een aantal Kempische Bedrijven en ze zullen je laten zien wat voor een kunststuk zij hiervan kunnen maken. De Flaestoren bevindt zich, zoals de naam al zegt, vlakbij de Flaes en ligt aan de populaire wandel, fiets- en rolstoelpaden in Landgoed de Utrecht. Vanuit de toren heb je uitzicht op bijna het hele landgoed en dat zorgt voor prachtige beelden. In deze video zie je hoe de toren er uit ziet en krijg je een voorproefje van het prachtige uitzicht dat je vanaf de toren hebt. Denk er wel aan om wat kleingeld mee te nemen, voor het onderhoud van de toren wordt namelijk een kleine bijdrage gevraagd die je betaald als entree.

Ook als je even tot rust wil komen is er genoeg aanbod

Tussen de natuur beschikt Landgoed de Utrecht ook over verschillende drink- en eetgelegenheden. Brasserie Klein Utrecht is een sfeervolle gelegenheid voor het genieten van een drankje of voor het dineren met een groot gezelschap. De brasserie is gevestigd in Boerderij De Ekster op Landgoed de Utrecht. In herberg In Den Bockenreyder kan je heerlijk genieten van een welverdiende trappist na je fiets- of wandeltocht. Een klein stukje verder kom je Huize Rustoord tegen, een prachtig gebouw dat fungeert als hotel, restaurant en kunstgalerie.

Nieuws


20-05-2019
Deze restaurants zijn het bezoeken waard als je in de Kempen bent!

Met Hemelvaart en Pinksteren in het vooruitzicht heeft heel Nederland weer een aantal mooi(...)   bekijk »

16-05-2019
Memory Day

Op donderdag 16 mei was Ferd met de huifkar op pad in Waalwijk. De stichting SamenZelfDoen(...)   bekijk »

14-05-2019
Verhuizing !

Een deel van de fotomodelkoeien van onze buren zijn verhuisd naar de Floatingfarm in Rotte(...)   bekijk »

09-05-2019
Lekker de natuur in met Moederdag? Dit zijn de mooiste plekken van Landgoed de Utrecht

Boerderij Natuurlijk ligt aan het randje van een van de mooiste natuurgebieden van Nederla(...)   bekijk »

04-05-2019
De nacht van 28/29 juni 1943 gebeurde er iets verschrikkelijks in Landgoed de Utrecht…

Het is vandaag dodenherdenking, de dag dat we stil staan bij alle Nederlandse oorlogsslach(...)   bekijk »

27-04-2019
Hoog bezoek!

Deze week is ezelhengst Peerke gearriveerd!   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk