Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Eén van de twee grootste kermissen uit de buurt start vandaag! Lees hier meer over Reusel kermis...

Het kermis-seizoen in Noord-Brabant loopt op zijn eind maar de komende weken is er nog van alles te doen rondom Boerderij Natuurlijk. Zo vindt dit weekend Reusel kermis plaats en liep Bladel kermis twee weken geleden op zijn einde. In dit artikel lees je meer over deze kermissen en waarom je hier naar toe zou moeten gaan.


Reusel Kermis

Zowat heel de Brabantse Kempen trekken met de kermis richting Reusel. Zowel jong en oud kunnen hier hun ei kwijt door de hoge diversiteit aan attracties, activiteiten en cafés. De attracties staan verdeeld over twee pleinen maar de drukste straat is echter de straat met de cafés, aansluitend aan deze pleinen. Aan beide zijden van deze straat staat een podium waar zowel bands als DJ’s optreden. De kroegen zijn ook gewoon open maar alleen bij slecht weer is er hier ook echt iets te beleven.

Op vrijdag avond zijn, net als in Bladel, de attracties nog niet open maar de kroegen al wel. Ook in Reusel is dit nog echter een relatief rustige avond.

Zaterdagavond is samen met maandag de drukst bezochte dag van de kermis. Op straat is er deze dag al van alles te doen maar ook de attracties worden druk bezocht. Als het ’s nachts wat afkoelt gaan de deuren van de kroegen open en gaat het feest hier door tot in de vroege uurtjes.

Zondag is echt een familiedag in Reusel. Er is genoeg te doen maar het bereikt niet bijna de drukte die het zaterdag of maandag haalt. Vooral voor gezinnen met kinderen of kleinkinderen is zondag een leuke dag om de kermis te bezoeken. 

Reusel kermis op maandag is een ware feestdag in het dorp. Veel bedrijven zijn hier dan ook gesloten omdat het personeel massaal naar het dorp trekt. Op straat is van alles te doen en ondanks de drukte heerst er echt een ‘dorpssfeer’ op en rondom de kermis.

Dinsdag is zoals op veel kermissen een rustige dag waarop alles nog wel open is maar het niet meer zo druk is als op de andere dagen.

Bladel Kermis

Met een groot en gezellig marktplein dat wordt omgetoverd tot een kermis met ruim 20 attracties is Bladel kermis een van de grootste in de regio. Het plein wordt omringd door het gemeentehuis, de Rabobank en een aantal gezellige cafés. De cafés zetten gezamenlijk een tent op waar de hele dag van alles te beleven is: van live muziek tot een DJ. Voor degene die echt op zoek is naar een discotheek is de Ambiani iedere kermis dag geopend.

Vrijdag avond begint Bladel kermis ‘onofficieel’: de attracties zijn nog niet open maar er is in de tenten voor de cafés al van alles te doen.

Zaterdag is de eerste officiële kermis dag, de attracties gaan rond het avond eten één voor één open en bij de kroegen is het al wat vroeger te doen. Zaterdag is de drukst bezochte dag van de kermis waarbij zowel de kermis als het feest tot laat open blijven.

Zondag word er een biercantus georganiseerd en is er voor de jeugd van alles te beleven, zowel op de kermis als in de Sniederslaan. Zondag is dan ook echt de familiedag.

Maandag is het net zoals in Tilburg Roze Maandag. Dit feest begint al vroeg in de middag op het plein bij Den Herd, een paar minuten lopen bij de kermis vandaan. Rond het avonduur lopen de feestgangers langzaam richting de cafés aan de markt.

Dinsdag is de minst drukke dag op Bladel kermis, de attracties en cafés zijn open maar er wordt niet echt iets georganiseerd.

Nieuws


01-04-2021
1 april 2021

Geen grap maar wel leuk! Vanaf vandaag officieel geen (om) boekingen en vouchers uitschri(...)   bekijk »

10-08-2020
Op zoek naar verkoeling? Hier kan je terecht in de buurt van Boerderij Natuurlijk

De eerste Nederlandse hittegolf van 2020 is een feit, en zoals altijd in Nederland is het (...)   bekijk »

26-06-2020
Op vakantie in eigen land, genoeg te doen!

Nu Covid-19 de vakantieplannen van veel Nederlanders heeft genekt, kiezen veel mensen er v(...)   bekijk »

23-04-2020
Koningsdag = Woniningsdag, maar wat is er te doen?

Net als Pasen zal Koningsdag ook dit jaar niet hetzelfde zijn als afgelopen jaren. De nati(...)   bekijk »

09-04-2020
Pasen 2020: Dit kan je nog wel doen!

Pasen 2020 is er een die je waarschijnlijk wat sneller zal vergeten dan veel andere paaswe(...)   bekijk »

31-03-2020
1 April, vergeet juist nu niet om te blijven lachen!

1 April, de afgelopen jaren is het altijd een dag geweest waarop je goed op je hoede moest(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk