Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Een kijkje bij de Barbiertjes

Nog maar vier weekjes en dan is het weer tijd voor het gezelligste feest van het jaar: carnaval! Om onze gasten (en onze volgers) wat meer informatie te geven over carnaval in de regio gaan we langs bij drie carnavalsgroepen uit Netersel: de Fistváérekes, de Barbiertjes en de Tapkratjes. Twee weken geleden zijn we bij de Fistváérekes langs geweest, vandaag brengen we een bezoek bij de Barbiertjes!


Introductie

Jeugdvereniging de Barbiertjes is, kijkend naar aantal leden, de grootste groep uit Netersel. De groep kent voor carnavalsbegrippen dan ook een rijke historie en bestaat dit jaar 23 jaar. In totaal telt de Barbiertjes ongeveer 90 leden. Deze 90 zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: De relatief ‘oudere’ generatie, zij hebben de vereniging opgericht en laten groeien tot wat het nu is. Het leek hen mooi om de vereniging door te kunnen geven aan een volgende groep, daarom richtten ze toen de ‘jeugdvereniging’ op. Hier konden geïnteresseerde jongeren van 12 tot 16 jaar zich voor aanmelden om zo de kneepjes van het vak te leren en te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een wagen. Deze jeugdgroep bestaat nu 12 jaar. De jongeren die zich destijds bij de jeugd hebben gevoegd bouwen nu bijna zelfstandig de wagen. Zij hebben het stokje van de ‘oudere’ generatie over genomen en geven nu leiding aan een volgende jeugdgroep van ongeveer 20 leden. Zo blijft de vereniging bestaan! De Barbiertjes lopen dit jaar mee in Netersel, Bladel en Hapert.

Hoe staat het er nu voor?

De Barbiertjes, en de meeste verenigingen in Netersel, staan er om bekend dat ze pas erg laat beginnen met het plakken en verven van de wagen. Dit jaar is het niks anders bij de Barbiertjes. 3,5 week voor carnaval wordt er nog volop gelast, gelukkig zijn er ook al veel leden aan het plakken. De foto’s in de header laten de huidige stand van zaken bij de Barbiertjes zien. De vereniging heeft geluk met zijn unieke bouwlocatie. Samen met de Tapkratjes kunnen ze hier dag- en nacht terecht om aan hun wagen te werken.

Optochten

In Netersel mogen de Barbiertjes het opnemen tegen de Fistváérekes en de Koekwouzen. De laatste jaren waren het vooral J.V. de Tapkratjes die het de Barbiertjes moeilijk maakten, zij lopen dit jaar echter mee als loopgroep. De Fistváérekes, benoemd in de blog van twee weken geleden, zijn net als de Koekwouzen wat jonger dan de Barbiertjes maar daardoor zeker geen mindere concurrentie. Het belooft weer een fantastische optocht te worden in Netersel!

Wij wensen de Barbiertjes enorm veel succes dit jaar!

Nieuws


01-04-2021
1 april 2021

Geen grap maar wel leuk! Vanaf vandaag officieel geen (om) boekingen en vouchers uitschri(...)   bekijk »

10-08-2020
Op zoek naar verkoeling? Hier kan je terecht in de buurt van Boerderij Natuurlijk

De eerste Nederlandse hittegolf van 2020 is een feit, en zoals altijd in Nederland is het (...)   bekijk »

26-06-2020
Op vakantie in eigen land, genoeg te doen!

Nu Covid-19 de vakantieplannen van veel Nederlanders heeft genekt, kiezen veel mensen er v(...)   bekijk »

23-04-2020
Koningsdag = Woniningsdag, maar wat is er te doen?

Net als Pasen zal Koningsdag ook dit jaar niet hetzelfde zijn als afgelopen jaren. De nati(...)   bekijk »

09-04-2020
Pasen 2020: Dit kan je nog wel doen!

Pasen 2020 is er een die je waarschijnlijk wat sneller zal vergeten dan veel andere paaswe(...)   bekijk »

31-03-2020
1 April, vergeet juist nu niet om te blijven lachen!

1 April, de afgelopen jaren is het altijd een dag geweest waarop je goed op je hoede moest(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk