Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Een kijkje bij de Tapkratjes

Nog maar één week en dan is het weer tijd voor het gezelligste feest van het jaar: carnaval! Om onze gasten (en onze volgers) wat meer informatie te geven over carnaval in de regio gaan we langs bij drie carnavalsgroepen uit Netersel: de Fistváérekes, de Barbiertjes en de Tapkratjes. Twee weken geleden zijn we bij de Barbiertjes langs geweest, vandaag brengen we een bezoek bij de Tapkratjes!


Introductie

J.V. de Tapkratjes telt zo'n 40 leden, nagenoeg allemaal afkomstig uit Netersel. De jeugdvereniging bestaat dit jaar 15 jaar en doet voor de tweede keer mee als loopgroep. Twee jaar terug hadden ze al kleiner gebouwd. Omdat hun grote "concullega" in Netersel, de Barbiertjes, vorig jaar echter het 22-jarig bestaan vierden, leek het ze leuk om nog één keer de strijd aan te gaan om de titel. Vorig jaar bouwden de groep dus voor het laatst een wagen, dit jaar doen ze weer mee als loopgroep. De leden van de tapkratjes verschillen niet heel veel in leeftijd, de jongste leden zijn begin 20, de oudste begin 30. Een leuke groep vrienden die het publiek ieder jaar weer weet te verassen met hun act, het thema van dit jaar: voorlopige aanslag. 

Hoe staat het er nu voor?

Omdat de Tapkratjes dit jaar meedoen als loopgroep, is er (gelukkig) een stuk minder las- plak, en schilderwerk. Toch moet er nog van alles gebeuren. Op de foto's zie je dat (bijna) alles al geplakt is. Wat de carnavalsvereniging nu nog moet doen is: 1. telefoonboeken, 2. witten, 3. kleur verven, 4. schaduwen, en 5. vernissen. De laatste twee stappen gebeuren over het algemeen één of twee dagen voor carnaval. Net als De Barbiertjes mogen de Tapkratjes zich ook in hun handen knijpen met bouwlocatie de Muilerij. Hier kunnen ze dag- en nacht terecht om aan hun carnavalswagen te werken

Optochten

Zoals je ook in het blog van de Fistváérekes kon lezen doen de Tapkratjes dit jaar mee in Netersel, Reusel en Hapert. In alle optochten zal het de strijd aan moeten gaan met zowel Neterselse carnavalsverenigingen als verenigingen van buitenaf. Zo heeft Netersel bijvoorbeeld ook nog de Herrieschuppers, de Tegensputters, de Buntbengels, de Nöpkes XL en diverse groepen van buitenaf die er alles aan doen om de prijs mee naar huis te nemen. Martijn, een van de fanatiekste wagenbouwers bij de Tapkratjes, blijft echter optimistisch: hij hoopt in iedere optocht in ieder geval mee te doen om de winst!

Wij wensen J.V. de Tapkratjes heel veel plezier dit jaar en hopelijk kunnen ze de verwachtingen waar maken!

Nieuws


01-04-2021
1 april 2021

Geen grap maar wel leuk! Vanaf vandaag officieel geen (om) boekingen en vouchers uitschri(...)   bekijk »

10-08-2020
Op zoek naar verkoeling? Hier kan je terecht in de buurt van Boerderij Natuurlijk

De eerste Nederlandse hittegolf van 2020 is een feit, en zoals altijd in Nederland is het (...)   bekijk »

26-06-2020
Op vakantie in eigen land, genoeg te doen!

Nu Covid-19 de vakantieplannen van veel Nederlanders heeft genekt, kiezen veel mensen er v(...)   bekijk »

23-04-2020
Koningsdag = Woniningsdag, maar wat is er te doen?

Net als Pasen zal Koningsdag ook dit jaar niet hetzelfde zijn als afgelopen jaren. De nati(...)   bekijk »

09-04-2020
Pasen 2020: Dit kan je nog wel doen!

Pasen 2020 is er een die je waarschijnlijk wat sneller zal vergeten dan veel andere paaswe(...)   bekijk »

31-03-2020
1 April, vergeet juist nu niet om te blijven lachen!

1 April, de afgelopen jaren is het altijd een dag geweest waarop je goed op je hoede moest(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk