Logo Boerderij Natuurlijk
golf

Eindelijk is het zo ver: Carnaval!

We kijken er al een aantal weken naar uit, maar dit weekend is het dan echt zo ver: Carnaval! Een weekend waarin alles kan en niets te gek is. Carnaval is een feest voor iedereen en om er voor te zorgen dat jij je deze carnaval ook niet hoeft te vervelen, geven we je hier onder een overzicht van wat er allemaal te doen is in de dorpen rondom Boerderij Natuurlijk met Carnaval. Om meer te weten te komen over de voorbereidingen voor het feest kan je de vorige blogs nog eens terug lezen waarin we langs gingen bij de Fistváérekes, de Barbiertjes en de Tapkratjes.


Zaterdag 22 februari

Zoals gasten die onze accommodatie eerder hebben bezocht wel weten ligt Boerderij Natuurlijk tussen twee kleine dorpen in: Netersel en Lage-Mierde. Zaterdag is het in beide dorpen optocht en ’s avonds prijs uitreiking met aansluitende feestavond. Bij de optocht in Casteren komen de carnavalsgroepen voornamelijk uit Reusel, Vessem en Casteren zelf. De optocht in Netersel is rijkelijk gevuld met voornamelijk groepen uit Bladel en Netersel. De optochten van deze dag vind je hieronder:

  • Casteren - aanvang 13:00
  • Lage Mierde - aanvang 13:11
  • Netersel - aanvang 14:30
  • Esbeek - aanvang 14:30

Zondag 23 februari

Op zondag zijn er optochten in de (relatief) grotere dorpen rondom Boerderij Natuurlijk. De deelname aan de optocht is echter niet persé groter. De meeste groepen die een dag eerder bijvoorbeeld in Netersel hebben meegedaan, doen nu in Bladel mee. De optochten van deze dag vind je hieronder:

  • Reusel - aanvang 12:30
  • Bladel - aanvang 13:00
  • Hoogeloon - aanvang 13:00
  • Hooge Mierde - aanvang 13:30

Maandag 24 februari

Een van de grootste provinciale optochten is de Kempen Optocht in Hapert. Sommige carnavalsgroepen rijden tientallen kilometers met hun praalwagen om aan deze optocht mee te kunnen doen. Ook als je geen echte optochtliefhebber bent is het zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken. Hier vind je de crème de la crème van de carnavalswagens! De optochten van deze dag vind je hieronder:

  • Hapert (Kempen Optocht) - aanvang 13:00
  • Bergeijk - aanvang 13:11

Dinsdag 25 februari

Het is een stukje rijden, maar ook op dinsdag kan de echte optocht-liefhebber zijn ei nog kwijt in Budel. Dit is één van de weinige plaatsen die op carnavalsdinsdag nog een optocht organiseert. De optocht van Budel begint om 13:30. In veel andere plaatsen is dinsdag de symboolverbranding. Tijdens de symboolverbranding wordt de carnaval van dat jaar afgesloten. Wie nog energie over heeft en op zoek is naar een feestje is in Reusel aan het juiste adres. Vanaf ongeveer 11:00 gooien de discotheken en kroegen hier hun deuren open. Je kan hier een ‘dweilkaart’ kopen en zo in iedere kroeg een drankje halen. De hele dag door zie je dan ook zowel jongeren als volwassenen een ‘kroegentocht’ houden in de stapstraat van Reusel. Genoeg te beleven dus!

Nieuws


01-04-2021
1 april 2021

Geen grap maar wel leuk! Vanaf vandaag officieel geen (om) boekingen en vouchers uitschri(...)   bekijk »

10-08-2020
Op zoek naar verkoeling? Hier kan je terecht in de buurt van Boerderij Natuurlijk

De eerste Nederlandse hittegolf van 2020 is een feit, en zoals altijd in Nederland is het (...)   bekijk »

26-06-2020
Op vakantie in eigen land, genoeg te doen!

Nu Covid-19 de vakantieplannen van veel Nederlanders heeft genekt, kiezen veel mensen er v(...)   bekijk »

23-04-2020
Koningsdag = Woniningsdag, maar wat is er te doen?

Net als Pasen zal Koningsdag ook dit jaar niet hetzelfde zijn als afgelopen jaren. De nati(...)   bekijk »

09-04-2020
Pasen 2020: Dit kan je nog wel doen!

Pasen 2020 is er een die je waarschijnlijk wat sneller zal vergeten dan veel andere paaswe(...)   bekijk »

31-03-2020
1 April, vergeet juist nu niet om te blijven lachen!

1 April, de afgelopen jaren is het altijd een dag geweest waarop je goed op je hoede moest(...)   bekijk »
bol
Logo Boerderij Natuurlijk